Végre itt a tavasz, de nincs energiád semmihez? Hiába a sok kávé, valahogy minden egyes nap nehézkes, főleg akkor, ha felhős az ég? Kimerültél, elfáradtál, a vírusok meg lesben állnak, hogy ledöntsenek a lábadról? Ne csüggedj! Van pár ötletünk, hogyan vészelheted át ezt az időszakot. Lássuk!

Aludj, pihenj eleget!

Vedd komolyan tested jelzéseit! Legfőképp este ne kínozd magad, ha álmos vagy és fáradt, akkor menj, és feküdj le időben! Ha éjfél előtt sikerül elaludnod, egy lépéssel máris közelebb jutottál ahhoz, hogy kipihentebben kezdd a következő napot. Szervezeted hormonháztartása is könnyebben áll át így a tavaszi üzemmódra, és a ráncaid sem mélyülnek tovább olyan könnyen. 

Figyelj az ásványianyag-pótlásra!

A vitaminok pótlása fontos, ám az ásványianyag-tartalékaink is jelentősen megfogyatkoztak mostanra. A rooibos és a zöld tea viszont tele van velük, így segítségükkel finom italokat kortyolva tudod újratölteni a készleteidet, és még a megfelelő folyadékbevitelről is gondoskodhatsz. Ha gyümölcsös vagy energizáló keverékben iszod ezeket a teákat, akkor a világot még szebb színekben fogod látni.

Ápold a bőröd!

Az ugyanis teljesen normális, hogy mostanra láthatóan „kiszáradtál”. A hideg levegő, a fűtés, a D-vitamin hiánya és a nem megfelelő folyadékbevitel a hámsejtjeidnek sem tesz jót. Most pedig már arra is fel kell készíteni a bőröd, hogy élvezhesd a nap jótékony hatását, de segítségével a káros sugarak ellen is tudj védekezni. Ápold bőrödet a típusának megfelelő természetes alapanyagokból készült olajokkal, krémekkel, és minél kevesebb kemikáliával… minden nap!

Legyél sokat a friss levegőn!

Amikor csak lehetséges, sétálj, de lehetőleg zöld környezetben, és ne a legforgalmasabb körúton. Lélegezd át a tüdődet, vegyél mély levegőt hastól mellkasig! Ezt ötször, tízszer ismételd egymás után, hiszen az a lényeg, hogy a friss oxigén a tüdőd minden apró zugát átjárhassa. Meglátod, ez az egyszerű, ingyenes és mégis hatékony mozgásforma milyen jót fog tenni a testednek és lelkednek egyaránt. 

Készülj a feltöltődésre!

Nem gondolná az ember, pedig már most nagyon fontos felkészíteni szervezetünket a nyári időszakra. Hiszen ha nem működik megfelelően, akkor nem lesz képes felvenni és beépíteni azokat a fontos tápanyagokat, amikkel majd át kell vészelnie újra a jövő őszt és telet. Böjtölj, méregteleníts bátran! Engedd el három hétre a tejet, a glutént, a húst vagy bármely élelmiszert, amire érzékeny lehetsz. A legjobb pedig az lenne, ha a mobilt, a tévét és a számítógépet is félreraknád egy kicsit…

Hajrá! Sikerülni fog!