Ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően működhessen, érdemes több fronton támogatnunk, viszont egy kiegyensúlyozott étrenddel már rengeteget tehetünk az egészségünkért. Azt már nagyon jól tudjuk, mennyire fontos, hogy napi szinten megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. De a megvalósítás nem mindig olyan könnyű. Az állandó rohanásban valahogy nem az a legfontosabb, hogy elrágcsáljunk egy almát, vagy összedobjunk egy friss paradicsomsalátát. De akkor mégis mi lehet a megoldás?

A növényi porok gazdag tápanyag- és rosttartalmuk révén kiemelkedő szerepet töltenek be az egészséges táplálkozásban. Tipikus összetevői, a matcha, a spirulina vagy a kurkuma antioxidánsokban gazdagok, így támogatják az immunrendszert és az egészséges sejtműködést. Ezek a növényi porok már könnyen beilleszthetőek a mindennapi étkezésbe, például smoothie-k, turmixok vagy akár desszertek formájában.

vital greens összetevők

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem kell zöldséget és gyümölcsöt ennünk, viszont a “zöld porok” sokat segíthetnek abban, hogy természetes módon jussunk hozzá a szervezetünknek fontos tápanyagokhoz. A spirulina például magas C- és E-vitamintartalma mellett természetes B-vitamin raktár, míg a búzafű a szervezetünk normál működéséhez nélkülözhetetlen teljes aminosav-készletet tartalmazza. A kurkuma és a gyömbér jelentős gyulladáscsökkentő hatást képes kifejteni, miközben jótékonyan hat az anyagcserénkre. Azt is jó tudni, hogy a lucuma és az útifűmaghéj az immunválaszokban és a tápanyagok felszívódásában fontos szerepet játszó bélrendszert teszi rendbe. A méltán népszerű matcha pedig energiát ad úgy, hogy közben képes csökkenteni a stressz idegrendszerre gyakorolt hatásait. Gyerekkorunk menzás “anti-kedvencéről”, a spenótról most már tudhatjuk, miért volt annyira fontos, hogy megegyük, hiszen nem csak a szemünk és a csontjaink egészségét támogatja, de mindemellett természetes folsav- és vasforrás is.

 

Ugye, jól haszuperzöld növényi keverékngzik? Éppen ezért választottuk ezeket a növényeket egy szuperzöld keverék, az Ukko Vital Greens megalkotásához.

De hogyan dobhatod fel ezzel a 100%-ban natúr, tápanyagokban gazdag keverékkel az étrendedet? A válasz: végtelenül egyszerűen és gyorsan. Egy csapott teáskanálnyi UKKO Vital Greens port tegyél 2-3 dl facsart gyümölcslébe, egyéb rostos gyümölcslébe, esetleg tejbe vagy növényi tejbe, és rázd jól össze! A zöld por nem oldódik, csak keveredik, ezért a testesebb folyadékokkal (rostos italok, turmixok) könnyebben fogyasztható.
Arra viszont figyelj, hogy forró ételbe vagy italba ne tedd, ne süsd és ne főzd, mert így sokat veszíthet a mikrotápanyag-tartalmából!
Ám így is tudod kreatívan használni! A legjobb ötleteket össze is gyűjtöttük neked egy receptfüzetbe, hogy lásd, a Vital Greens egyszerűen szuper élelmiszer!

 

Ami még fontos, az alap körültekintő kiválasztása, amikor a tejfélékről, joghurtokról van szó.
A tehéntej és a joghurt hagyományosan az egyik leggyakrabban fogyasztott tejtermék.
Bizonyítottan gazdag fehérjében és kalciumban, ami fontos a csontok és izmok egészségéhez, azonban sok ember számára nehezen emészthető lehet. Savas reflux esetén például kifejezetten nem ajánlott. A laktózérzékenyeknek természetesen csak a laktózmentes verzió fogyasztható, míg a tejfehérje allergiásoknak számára a tehéntejes termék nem a megfelelő választás.
A növényi tej azonban jó alternatívája lehet azoknak, akik tejérzékenyek vagy vegán étrendet követnek. Ahogy tudjuk, ezeknek is különféle fajtái vannak, beleértve a mandula-, szója-, kókusz- és rizstejet. Ezeknek általában alacsonyabb a zsír- és koleszterintartalma, valamint gazdagabbak lehetnek bizonyos vitaminokban és ásványi anyagokban.

Abban az egyben azonban biztosak lehetünk, hogy a növényi porok jó hatással vannak szervezetünk működésére. Mindegy, hogy a reggeli narancslébe, a joghurtos-banános turmixunkba, vagy a rizstejes chia-pudingunkba teszünk belőlük, testünk biztosan meghálálja majd a gondoskodást.