Sipos-Kerese Éva – az UKKO teák megálmodója, négygyermekes családanya, feleség. Legnépszerűbb terméküket, a Fogyasztó Teakeveréket eredetileg magának készítette, a tea majd tízéves története során azonban több tízezer nőnek segített megvalósítani a céljait. Évivel a sikeres fogyásról és a nehézségekről beszélgettünk:

Hogyan „született” a Fogyasztó tea?

Negyedik gyerek születése után rajtam maradt némi súlytöbblet. Úgy éreztem, hogy tennem kell valamit, hogy a férjem még rám tudjon nézni. Nem tudom, kinek van gyereke, főleg négy, de azt biztos tudja, hogy mozgási lehetőség a gyerekek utáni rohangáláson és a takarításon kívül igen csekély.
Olyasmit kerestem, ami felgyorsítja egy kicsit az anyagcserét és a gyorsan bekapott falatok mellett segít visszanyerni „lánykori alakomat”. Természetesen az összes szakirodalmat feltúrtam, és az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat is összeszedtem – így született meg a Fogyasztó tea.
A legelső verzió nem ez az összetétel volt, mint a mai, mert utólag az ember mindig próbál egyre jobbat készíteni. Olyan növényeket kerestem, amik a szervezetre is pozitívan hatnak, stimulálják vagy támogatják az immunrendszert. A gyerek mellett nem tehettem meg azt, hogy csak fogyok, fogyok, a szervezetem meg leépül.

Milyen gyakran és milyen mennyiségben ittad a teát, hogy használjon?

Nekem az alap két bögre kora délutánig, hogy így kétszer 4-5 dl teával elérjem a legjobb hatást, mert ennél többre nem volt sem időm, sem energiám. Amit imádtam, hogy este, amikor végre leültem, hogy vacsorára bekapjak pár falatot, nem jött rám a farkaséhség, és nem zabáltam tele magam, mint addig mindig…

Mikor lett már látható a változás?

Az első két hétben csak azért ittam, mert éreztem, hogy most már nem adhatom fel. Aztán körülbelül három hét múlva egyszer csak feltűnt, hogy rendeződött az emésztésem. A hasam egyre laposabb volt, és az első hónap végén belefértem egy farmerba, amit be sem tudtam addig gombolni.

Milyen egyéb módszereket ajánlasz a fogyás elősegítésére a gyógynövények mellett?

Én az ételek mennyiségét csökkentettem, figyeltem a rágásra, hogy ne habzsoljak annyira. Igyekeztem ritmust tenni az étkezésekbe: reggeli, ebéd, vacsora, de a vacsora legyen kevesebb. Vagy ha kimarad, az sem baj, mert a szervezet fellélegzik egy kicsit, és az nem árt neki sőt! Igyekeztem odafigyelni az alvásra, mert azt sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni, miközben létfontosságú szerepe van a fogyásban.

Neked volt-e nehézséged, például mit rontottál el az elején, és mi az, amiben változtattál. Mire figyeljünk?

Gyakori probléma, hogy elbizonytalanodsz, feladod. Össze-vissza kapkodsz a kajával, nem eszel, aztán este bezabálsz. Csupa olyan dolgot kezdesz el a cél érdekében, amit nem csinálsz szívesen. Tőled távol álló diétát vagy mozgásformát választasz, amitől befeszülsz, stresszelsz… a stressz pedig nem barátja a fogyásnak. Azaz nem fogysz, amin még jobban stresszelsz, még szigorúbb leszel magaddal, amíg ki nem borulsz, és feladod.
Én azt tanácsolom, hogy szeresd magad, és és a neked leginkább passzoló diétát, mozgásformát válaszd.

Ne érdekeljen, Jolika hogyan csinálja. Találd meg a saját utad ebben is, csak úgy sikerülhet!