Hurrá, itt a nyár!

5+1 tipp, hogy egészséges maradhass az év legforróbb időszakában is. Élvezd a nyarat, és hozd a legjobb formádat izzasztó körülmények között is. 

1. Eleget iszol?!

Az első és legfontosabb nyáron (is), hogy elegendő mennyiségű vizet (vagy natúr teát) igyál. Semmiképp sem üdítőt, mert a cukros, alkoholos és/vagy adalékanyagokkal, színezékekkel teli italok csak megterhelik a szervezetedet. Sokszor elmondtuk mi is: alapjáraton 2-3 liter folyadékra van szükségünk naponta, de melegben ez a mennyiség csak tovább nő. Tehát mindig legyen nálad egy kulacs hűs víz vagy jegestea!

2. Maradj cool!

Vagyis figyelj oda, hogy ne hevülj túl! Ne legyél túl sokáig a tűző napon, és főleg a déli órákban húzódj hűvös, árnyékos helyre! Tested túlmelegedése minden szervedet megterheli, különösen a szívet és a keringési rendszert. Jobb, ha ezt észben akkor is, amikor nyáron sportolsz! Ahogy arra is figyelned kell, hogy felhevült tested fokozatosan hűtsd, semmiképp se ugorj hirtelen a vízbe!

3. Egyél sokszor keveset!

A hőség nem emésztésünk barátja. Ilyenkor hideg, könnyű ételeket érdemes fogyasztani, sovány húsokat sok zöldséggel, és gyümölcsöket. A fűszeres, zsíros, szénhidrátban gazdag ételek inkább a hűvösebb, esti órákban kerüljenek az asztalra, akkor is csak mértékkel.

4. Vigyázz az alkohollal! 

A legfontosabb a mértékletesség, és legalább ennyire számít az időzítés is. A tűző napon iszogatás nagyon veszélyes lehet, mert a fokozott izzadás és a gyakori vizelési inger miatt komoly kiszáradáshoz vezethet! Ha pedig még el is alszunk az alkohol miatt, akkor egy gyors leégés, vagy egy esetleges napszúrás következményeivel is számolnunk kell.

5. Védd a bőröd!

Első számú testőröd nyáron a bőröd. Védened kell naptejjel, és eközben a rendszeres hidratálásról sem feledkehetsz meg. Ahhoz, hogy bőröd jobban el tudja látni természetes „hűtő” funkcióját, jó, ha megszabadítod a láthatatlan szennyeződésektől, por- vagy homokszemcséktől. Naponta háromszor-négyszer mosd meg az arcodat, karjaidat, vagy tusolj le, ha van rá lehetőséged! Egyébként pedig mindig legyen nálad egy elsősegélycsomag arra az estre, ha sérülés vagy napégés kínozna.

+1 Erősítsd az immunrenszered!

Nyáron se feledkezz meg a megfelelő vitamin-, ásványianyag- és aminosav-bevitelről! Ha sok zöldséget és gyümölcsöt eszel, akkor sokkal több antioxidánst juttathatsz a szervezetedbe, ami jó hatással lesz egészségedre is. Amire pedig nagy szükséged van, amikor új helyeket fedezel fel, tömegben fesztiválozol vagy táborozni küldöd a gyerekeket.

Az UKKO webáruházában sok mindent megtalálsz, ami a nyári problémákra megoldást nyújthat. Az egészséges folyadékpótláshoz élvezeti teáinkat, gyomorrontásra a Pocak teát, túlevésre a Reflux teát ajánljuk. Ha a másnaposság gyötör, a Nap teája és a Méregtelenítő tea segíthet, napégésre a Herba7 krém. Ha a sok autózástól fáj mindened, akkor a Herba9 krémet hívhatod segítségül. A Felfázás tea és az Immunerősítő tea hű társaid lesznek a bajban, a Fogyasztó tea pedig nem csak isteni kávépótló,de még az alakodra vigyáz, és az egészségedet is óvja.