Miért van narancsbőre a vékony lányoknak is?

Sokunkban él az a tévhit, hogy narancsbőre csak annak lehet, akinek túl sok feleslege van! Pedig ha egy kicsit jobban megnézzük, a vékony testalkat egyáltalán nem garancia arra, hogy megússzuk a cellulitot. Miért van ez így?

Ez a cikk azért született, hogy megismerhessük a narancsbőr természetét, és együtt küzdhessünk meg az ellenséggel! Ha szálkás testalkatú az ember, ha nem…. 

Muti, mit eszel!

Az első és legfontosabb tényező a narancsbőr leküzdésében a táplálkozás. Igen, már megint, és igen, még mindig! Unalmasnak tűnhet a lemez, de hidd el, nem véletlenül lyukadunk ki mindig itt.

A cellulit kifejezetten szereti a csokit, a cukrot, a sót, a chipset, az üdítőket, a sorozatokat, a kanapépózt és a punnyadást. Ettől nő nagyra és jól láthatóra.

Cserébe viszont nem szereti a zöldségeket és a gyümölcsöket. Annyira nem, hogy minél többet és minél gyakrabban eszel belőlük, annál nagyobb esélyed van rá, hogy eltűnik majd. Már csak azért is, mert ha ezeket okosan fogyasztod és eleget eszel belőlük, akkor nagy eséllyel kevésbé vágysz majd az olyan egyszerű szénhidrátokra, mint a fehér kenyér vagy az édességek. 

Ám ahhoz, hogy megváltoztasd az étrendedet, két dolgot nagyon fontos betartanod!

  1. Most kezd el! Ne holnap, ne hétfőn, ne a jövő hónapban, hanem MOST. Hidd el, nem éri meg halogatni a dolgot, mert később sem lesz jobb. 
  2. Fokozatosan állj át! Ne sokkold a szervezeted azonnali és teljes megvonással! Egyrészt utálni fogod magad, ha nem sikerül, másrészt még rosszul is lehetsz, hiszen a tested nem érti majd, mi a fene történik… Szóval tűzd ki a célt, ahova el akarsz jutni, aztán találj ki egy “ütemezést”, hogy mikor és min változtatsz majd. Tudod: lassan járj, tovább érsz!

Iszol Te eleget?

Például vizet. Tiszta, szörp vagy üdítőpor nélküli vizet. Ugyanis a narancsbőr ezeket is utálja. A sok víz a legádázabb ellensége, hiszen a normális nyirokkeringés miatt nehezebben tudnak lerakódni a zsírpárnácskák. Ha pedig a vízbe még gyógynövényeket is raksz, amelyek támogatják ezt a folyamatot, vagy éppen zsírbontó hatással bírnak, akkor teljesen kiakasztod majd a cellulitot! 

De vigyázz! Nem csak a bevitt folyadék minősége számít, hanem a mennyisége is. Az ökölszabály nem bonyolult: minden tíz testsúlykilogrammonként 0,4 liter a javasolt mennyiség. Ez amúgy egy 70 kg-os felnőtt esetében 2,8 liter, ami majdnem 3 liter naponta, amit…

… nemcsak vízivással visz be, hanem lédús táplálékkal is. 

Viszont ha meleg van, vagy épp sportolsz, akkor ezt a mennyiséget még tovább kell emelned! 

Ne pánikolj! Sportolj! 

Ha ezt teszed, akkor a narancsbőr pánikol majd helyetted. Nem véletlenül, hiszen a mozgás, a sport szintén pörgeti a keringést, égeti a zsírt, tehát segít eltüntetni a cellulitot. 

Itt is igaz azonban az a szabály, amit az étrend váltásnál:

  • Kezdd el most! 
  • Fokozatosan növeld a terhelést! Lehet, hogy teher alatt nő a pálma, de ez most és itt nem igaz. Elég, ha minden nap sétálsz egy kicsit, és ha már azt érzed, hogy a séta kevés, akkor kocoghatsz, vagy ha teheted, akár biciklivel is járhatsz dolgozni. A lényeg, hogy ne egész nap ülj, és hogy örömödet leld a mozgásban! 

Az interneten egyébként számtalan, kifejezetten a cellulit ellen összeállított, célzott tornát is találsz. Ezek olyan gyakorlatsorokból állnak, amik a kényes területeket célozzák, fokozva az ottani izommunkát.

Turbózd fel a folyamatokat!

Ha igazán hatékonnyá szeretnéd tenni a narancsbőr elleni küzdelmedet, akkor ez a három tipp tetszeni fog!

1. Használj kifejezetten cellulit ellen készült krémeket!

Számtalan készítményt találsz a piacon, de nem mindegy, mit tartalmaznak. Ezek a krémek és olajok akkor segítenek, ha összetevőik serkentik az anyagcsere-folyamatokat és helyileg fokozzák a keringést. Plusz javítják a bőr minőségét is; feszesebbé, rugalmasabbá, ugyanakkor lágyabbá és puhábbá teszik.

2. Masszírozz!

A kezelések hatékonyságát megsokszorozza, ha nem csak felkened a krémeket vagy olajokat, hanem be is masszírozod azt a bőrödbe. A határozott, sőt erőteljes és célirányos masszázs segít az összetömörödött zsírsejtblokkok fellazításában. 

Ezt nem csak drága szalonkezelésekkel érheted el, hanem otthon, saját magad is megvalósíthatod egy masszázsharang segítségével.

3. Élvezd a gyógynövények erejét!

Igyál kifejezetten zsírégető vagy méregtelenítő teákat! A natúr, adalékanyag- és ízfokozómentes gyógynövény-teakeverékek nem károsak, viszont hatékonyabbak, mint a sima víz. És ha ízük finom, illatuk kellemes, akkor szívesebben is fogyasztod majd őket – ők meg téged –, így máris könnyebb a dolgod!

Nem, nem, nem?

Hosszú ideje (fél-egy éve) mindent betartasz, de nem változik semmi?

Akkor ismét két lehetőség fordulhat elő…

Az egyik, hogy valójában nem tartasz be mindent. Valahol elcsúszik a dolog: a kaja, a folyadék és a sport Bermuda-háromszögében eltűnik az eredmény. 

Mert nem könnyű a fentieket megcsinálni, és mi is tudjuk, hogy nagyon nehéz életmódot váltani, eltérni a megszokott rutintól. De ha sikerül, akkor nem csak a narancsbőr ellen lehetsz sikeres, hanem sokkal könnyedebb, egészségesebb életet is teremthetsz magadnak. 

Úgyhogy csekkold a változtatási listádat, és ne add fel!

A másik, hogy szálkás, vékony, szőke hajú és fehér bőrű nő vagy, és bizony a fránya genetika nehezíti az életedet. Mert ebben az esetben bizony alkati kérdés is lehet a narancsbőr, ezt be kell, hogy lássuk, és sajnos peched van… Viszont olyan ritka kivétel ez, hogy tulajdonképpen inkább csak erősíti a szabályt. 

A szabályt, hogy a narancsbőr ellen igenis lehet hatékonyan küzdeni! 

Ez is csak elhatározás kérdése. Ha meghoztad a döntésed, hogy leszámolsz a cellulittal, mi teát, krémet és masszázsharangot adunk hozzá. A többi rajtad múlik. Higgy magadban! NE halogass, mindjárt itt a nyár, vágj bele MOST!

A mi megoldásunk 😊