5 egyszerű tipp méregtelenítéshez

Szinte biztosak vagyunk benne, hogy az elmúlt hónapokban becsúszott némi bűnözés, főleg a karácsonyi időszakban. Jól esett felhörpinteni egy-egy pohár tojáslikőrt, felporszívózni az utolsó morzsákat a bejgliből, meg degeszre tömni magad a majonézes krumpliból és a szaloncukorból. Plusz néhány pizza, hamburger, rántott hús, hiszen „tartalmas ételekre” is szükség van.

Hogy mi ezzel a baj?

Leginkább a mérték és az elfogyasztott ételek minősége.

A hétköznapi ember étkezése ugyanis távolról sem ideális: szervezeted próbál egy dinamikus egyensúlyi helyzetet fenntartani (ezt hívjuk homeosztázisnak), de hiába kompenzálja az őt érő külső hatásokat, nem segíted őt ebben a munkában.

meregtelenites2.jpg

Tudod, hogy miről beszélünk!

Egész nap idegeskedsz és rohansz, nagyüzemileg előállított (és alacsony beltartalmú) élelmiszereket eszel gyorsan, kapkodva, miközben alig mozogsz (legfeljebb az ujjaid az egérpadon és a billentyűzeten). Ezzel viszont azt kockáztatod, hogy sejtjeid nem fognak megfelelően működni.

A végeredmény pedig az „egészségtelen életmód”, ami persze átvitt és megfoghatatlan fogalom. A konkrétumok viszont olyan ijesztők, hogy a legtöbben befognák a fülüket és eltakarnák a szemeiket: elhízás, magas vérnyomás, magas koleszterin, csökkenő energia, alvási problémák.

Szerencsére ezek a tünetek életmódváltoztatással enyhíthetők vagy meg is szüntethetők. Ehhez csupán annyit kell tenned, hogy megfelelően támogatod szervezeted méregtelenítő folyamatait.

Hogy ezt miképp teheted meg? Egyrészt a Méregtelenítő Teával, másrészt azzal, hogy olyan élelmiszereket eszel, amelyek ebben segítenek, és még véletlenül sem gátolnak.

És ahhoz, hogy egészségesebb legyél, elég 24 óra és a most következő tanácsok betartása.

1. tanács: Az alvás szent és sérthetetlen

Tudjuk, hogy csábít az éjszakai tévézés és a hajnali matiné, ráadásul az egésznapos pörgés után nehéz lelassítani magad, de hidd el, az alvásra nagy szükséged van. Ha pedig megadod a szervezetednek a megfelelő pihenést, akkor sokat teszel azért, hogy jobban érezd magad.

Hogy mennyire globális probléma az alvászavar, azt jól mutatja, hogy a felnőttek 25-30 százaléka küzd ezzel, miközben annak súlyos egészségügyi következményei lehetnek. Az elhízás és az ingerültség csak a jéghegy csúcsa.

A pihentető alvás nélkülözhetetlen a szervezetednek: feltölti a tested és a lelked, hogy másnap (és utána) még jobban tudj teljesíteni fizikálisan és mentálisan.

Ügyelj arra, hogy a matracod kényelmes, a szoba pedig sötét és hűs legyen, és adj magadnak 9-10 órányi pihenést, amiből legalább 8 óra legyen az alvás. Lefekvés előtt pedig ne tévézz és ne mobilozz, ezek ugyanis megzavarhatják a szervezeted felkészülését, és nehezebben fogsz tudni elaludni.

Ha pedig szükséged van egy kis segítségre, akkor próbáld ki az Éjszakai álomhozó teakeverékünket, ami idegnyugtató és alvást segítő gyógynövényeket tartalmaz. Ezek egymás hatását kiegészítve segítenek neked abban, hogy legyőzd a stresszt és a feszültséget, ami egész nap kínoz.

2. tanács: Igyál egy pohár vizet felkelés után

Persze csak azután, miután ébredést követően egy rozsdamentes acélból készült nyelvkaparóval megtisztítottad a nyelvedet. Kevesen ismerik ezt a trükköt, pedig nagyon fontos: a méregtelenítés éjszaka sem áll le, és szervezeted a nyelveden keresztül is kivezeti a méreganyagokat.

Ez az a fehér lepedék, amit reggel a tükörben látsz, és ezt nem jó az első korttyal visszavinni oda, ahonnan az kitisztult.

A reggeli ivást viszont lefekvéskor is ismételd meg, sőt, egész nap gondoskodj a megfelelő folyadékutánpótlásról. Ne feledd, a napi ajánlott folyadékbevitel 2,5 litertől kezdődik, de nem baj, ha eléred a 3,5-4 litert, hiszen ezzel megfelelően hidratálod a szervezetedet és energiával látod azt el.

3. tanács: Ne csak vizet igyál, hanem…

… citromos levet, gyömbéres és borsmentás vizet, kókuszlevet és teát. Ezek vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, erővel látnak el és felfrissítenek, valamint az emésztésedet is segítik.

A Méregtelenítő Teakeveréket azért szeretjük, mert aktívan segít abban, hogy a szervezeted ideálisan működjön. A megoldásteát úgy állítottuk össze, hogy az támogassa azokat a szerveket és folyamatokat, amelyekre a legnagyobb feladat hárul a mindennapi méregtelenítő munkában.

lemon-water-1420277_640.jpg

4. tanács: Kerüld az alkoholt

Hiába igaz, hogy egy-egy pohár bor vagy sör még egészséges is lehet, az alkohol nem barátja a szervezet méregtelenítő folyamatainak. Egyrészt olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek dehidratációt okoznak, másrészt nem energiával látnak el, hanem inkább lefárasztanak.

Szervezetednek az alkohol méreg, ráadásul amíg ő azon fáradozik, hogy feldolgozza az alkoholt, addig más ételekből és italokból származó kalóriák zavartalanul beépülnek a testedbe undok zsírrétegként.

Méregtelenítéskor tehát ne igyál alkoholt.

5. tanács: Rendszeresen nyújts

Érdemes napközben is kivenni néhány alkalommal egy 5-10 perces szünetet, amikor egy picit át tudod mozgatni az elgémberedett végtagjaidat.

Mozogj egy kicsit és nyújts, ez ugyanis csökkenti a fáradtságot, valamint felpörgeti a vérkeringésedet, megemeli a pulzusod és segít még jobban égetni a kalóriákat.

Jó méregtelenítést, és csak ügyesen!