A teázás hangjai

A teázásnak számtalan olyan tulajdonsága van, amely örömet okozhat, ezért is szeretik olyan sokan azt. Legyen szó baráti találkozásról, vagy akár egy kandalló előtti pihenésről, egy csésze tea mindig kellemes kiegészítője lehet az ilyen vagy ehhez hasonló alkalmaknak.

Ennek ellenére sokan vannak, akik azért nem teáznak, mert az szerintük túl sok időt vesz el az életükből. Lehet, hogy egy igazán jó tea elkészítése több időt igényel, viszont az is biztos, hogy sokkal kifizetődőbb, mint akármelyik gyorsan összedobott kávé, tea vagy kakaó.

Először is, amit biztosan fel sem tűnik sokaknak, hogy a tea elkészítése közben sok hangot hallunk és értelmezünk.

Gondolj csak bele, amikor felrakjuk a vizet forralni, mennyi mindenen szoktál gondolkozni, miközben várod a teafőző kattanását vagy sípolását. Ez a hang azért fontos, mert véget vet a várakozásnak.

A teázás egyik legkellemesebb hangja az, amikor az üres csészét megtöltöd teával. Ekkor már abban a tudatban vagy, hogy másodperceken belül elkezdhetsz teázni. Persze ezután még jön az a lépés, hogy megízesíted az italt – ha egyáltalán raksz bele valamit – és azt meg is kell kavarni.

Talán ez az egyik legszebb hang, amit teázás közben hallhatsz: a kavargatás, azaz a kanál és a csésze összekoccanása. Közben pedig újra el tudsz mélyülni gondolataidba.

Szóval, ha túl lusta lennél teázni, akkor egy dolgot ne felejtsü el: a teázás nem szimplán egy ital elfogyasztása, hanem tested-lelked regenerálása.