Instant megoldások reflux ellen

Amikor orvoshoz fordulsz a refluxgyanús tüneteiddel, és bebizonyosodik a reflux ténye, akkor az orvosod különböző savlekötőket írhat fel, esetleg olyan gyógyszert, ami gátolja a gyomorsav termelődését.

Ezek a gyógyszerek néhány nap alatt enyhülést hozhatnak, mivel a gyomornedv savasságát befolyásolják. Természetesen nem tisztem ezt a módszert értékelni, ráadásul valószínűleg saját tapasztalataid is vannak, ha már diagnosztizálták a refluxodat, de azért nem mindenki repdes az örömtől, hogy csak gyógyszerrel veheti fel a küzdelmet ez ellen a probléma ellen.

Ha te nem szeretnél hosszú távon gyógyszereket szedni, akkor sem kell kétségbeesni, mert van néhány egyszerű, de gyors enyhülést hozó és hosszú távon is alkalmazható megoldás, amit szintén kipróbálhatsz.

1.   Emeld meg a felsőtested refluxpárnával!

Az éjszakai gyomorsav-visszaáramlást megakadályozhatod azzal, ha a felsőtested megemeled kb. 30 fokban – ez megakadályozza, hogy a gyomorsav visszaáramoljon.

Egyszerű fizika, de nagyon hasznos, ha már nem tudsz aludni a sav miatt. Kaphatsz külön refluxra való párnát, ami anatómiailag úgy van kialakítva, hogy a megfelelő pozícióban tartsa a testedet.

Fontos: Ha teheted, mindenképpen erre a célra kifejlesztett refluxpárnát használj, mert a rosszul összerakott házi praktikák (mint pl. az ék alakú fa emelvény) kifejezetten károsak lehetnek. Jó esetben csak hát- vagy derékfájást okozhatnak, rosszabb esetben akár gerincsérv is kialakulhat, tehát ezek használata egyáltalán nem javasolt.

2.   Mindig a jó oldaladon feküdj!

Ha a bal oldaladon alszol, a gyomor anatómiai elrendeződése miatt egyszerűen nehezebben tud visszafolyni a gyomorsav. Egyszerű trükk, de megéri kipróbálni.

3.   Bízz a gyógynövényekben!


Bizonyos gyógynövények kifejezetten jótékonyak lehetnek a reflux miatt kialakult tünetek enyhítésében. Ilyen például a fehérakác virág, a lándzsás útifű, az orbáncfű, a gyömbér, a fahéj vagy a málnalevél, és még sokan mások.

A hatékony gyógynövények felhasználásával készült, hozzáértők által összeállított teakeverékek még jobb hatásfokkal működhetnek.

Fitológusként (gyógynövénytannal foglalkozó szakemberként) jól tudom ezt én is, ezért is hoztuk létre sokak számára jól ismert és gyors enyhülést hozó UKKO Reflux Teakeveréket, ami több szinten veszi fel a küzdelmet a refluxbetegséggel.

Teánk egyrészt csökkenti a túlzott gyomorsavtermelés mértékét, másrészt egy védelmező nyákréteggel vonja be a nyelőcső nyálkahártyáját, valamint csillapítja a gyomorégést, az állandó görcsös köhögést és a mellkasban jelentkező kellemetlen égő érzést. Mindezek mellet gyulladáscsökkentő, antibakteriális és fertőtlenítő hatása is van.

Ha érdekel, itt megnézheted mit mondanak azok, akik már kipróbálták az Ukko Reflux Teakeveréket.