Pikáns-zamatos zöldborsókrém UKKO-módra

Mennyei recept egy különleges összetevővel: a zöld porral megbolondított borsókrém az elmúlt időszak egyik kedvence lett nálunk, amit nemcsak a felnőttek, de a gyerkőcök is imádnak. Reggelire, vacsorára; kétszersülttel, puffasztott szelettel, extrudált kenyérrel vagy magában.

Ezért nem is lepődünk meg azon, hogy egyre több pozitív visszajelzést kapunk azoktól, akik megvásárolták a Vital Greens zöld port, és kipróbálták az ajándék receptfüzetben leírt finomságot.

Még csak nem is sejtettük

A Vital Greens megalkotását hosszú, aprólékos kísérletezés előzte meg, és tudtuk, hogy a zöld por akkor válik igazán a kedvencetekké, ha ötleteket adunk a felhasználásához. Mi is imádjuk a reggeli turmixokat, de miért álltunk volna itt meg?

Ezért lázas kutatásba kezdtünk, hányféle recepthez lehetne felhasználni a vitalizáló keveréket. Zabkásához? Kiváló! Chiapudingba? Nem is kérdés…

Az igazán nagy meglepetés akkor ért minket, amikor észrevettük, hogy a zöld por akár reggeliző/uzsonnás krémek összetevője is lehet. Avokádó, brokkoli, zöldborsó… Hmm!

Minden lehetséges verziót kipróbáltunk, és a végén azt vettük észre, hogy a zöldporos krémek bekerültek a családi kedvencek közé, és bár nem szeretünk rangsorolni, de a toplista élére a borsókrém került.

Így készítsd el!

A következő hozzávalókra van szükséged:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 3 gerezd fokhagyma (ha pikánsabban szereted, akkor még egy gerezdet hozzátörhetsz… de csak óvatosan)
  • 1 db babérlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél citrom leve
  • 1-2 teáskanál Vital Greens zöld por (ízlés szerint)
  • só, bors (ízlés szerint)
  • zöldfűszerek (ízlés szerint)

Ha kikészítetted őket a konyhapultra, akkor pedig jöhet a munka érdemi része. Az elkészítés.

Először is: sós vízben főzd puhára a zöldborsót a babérlevéllel és a fokhagymával, majd szűrd le róluk a vizet, és szedd ki a babérlevelet is. Add hozzá a főtt zöldborsóhoz és a fokhagymákhoz a citrom levét, az olívaolajat és a zöld port, majd turmixold össze őket. Ehhez használhatsz kézi turmixot vagy turmixgépet.

Profi tipp: az egyik gerezd fokhagymát mi nyersen szoktuk beletörni a keverékbe; furcsának tűnhet, de egészen más lesz a krém ízvilága ennek az apróságnak köszönhetően.

Amikor már kellemesen krémes az állaga, akkor ízlés szerint mehetnek bele a zöldfűszerek és a bors, majd egy kis időre érdemes lehűteni, mielőtt pillanatok alatt elpusztítja a család.

A legjobb/legfinomabb pirítósra kenve, pár csepp olívaolajjal, valamint nagy szemű darált csilipaprikával vagy karikára vágott hegyes erős paprikával. Jó magyar módra, széles és elégedett mosollyal.

Miért szeretjük?

Legelőször is azért, mert isteni finom. Nem túlzunk, ez a különleges ízharmónia valóban betalált, és tényleg sok vásárlói levelet kapunk, hogy ez milyen jól sikerült.

És ha az nem volna elég, hogy milyen finom, akkor van még valami a tarsolyunkban: a zöld poros borsókrémmel könnyedén juttathatod hozzá minden jóhoz a szervezetedet; beviszel vitaminokat, nyomelemeket, antioxidánst, vasat.

Hezitálás nélkül fogod elfelejteni a bolti vajkrémeket és társait, mert a Vital Greens plusz borsó, avokádó vagy brokkoli kombinációval nemcsak a reggelit, uzsonnát vagy a vacsorát oldhatod meg, de még az egész család immunrendszerét is felturbózhatod. Olyan, mintha egy ötcsillagos multivitamint kentél volna a pirítósra:

  • a zöld porban található spirulina természetes vitaminforrás (B, C, E)
  • a kurkuma és a gyömbér gyulladást csökkent és jótékonyan hat az anyagcserére
  • a lucuma és útifűmaghéj rendbe teszi a bélrendszert
  • a matcha energiát ad és stresszt csökkent
  • a spenót támogatja a szemet és a csontokat
  • a búzafű pedig a szervezetünk normál működéséhez nélkülözhetetlen teljes aminosavkészletet tartalmazza.

Nem mellékesen a zöldborsó kiváló szénhidrátforrás, antioxidánsban gazdag, támogatja az emésztést, valamint fogyasztása segíti a vércukorszint szabályozását és a szív egészséges működését. A fokhagymáról (és jótékony hatásairól) pedig ne is beszéljünk…

Mivel kalóriabarát, ezért a zöldborsókrém a fogyókúrába is beilleszthető.

Ne feledd: légy te is kreatív a Vital Greens-szel. Ha pedig neked is van egy jó zöldporos recepted, akkor bátran oszd meg velünk!