Banános-gyömbéres csodaturmix

Kipróbáltuk, neked is ajánljuk!

A hétvége sokszor a kísérletezés időszaka, amikor a hét közben jött/olvasott/hallott ötleteket végre kipróbálhatjuk és megkóstolhatjuk. Ez most sem volt másképp; bár ezúttal részt vettünk a Karate Maratonon, hogy egy kicsit megizzasszuk magunkat (és hogy felhívjuk a figyelmet a mozgás fontosságára).

De ettől függetlenül vasárnap már újult erővel álltunk a konyhapult és a turmix előtt, és azon morfondíroztunk, hogy melyik érdekességet próbáljuk ki. Végül úgy döntöttünk, hogy a banános-gyömbéres smoothie-t turmixoljuk össze nektek.

A banán és a gyömbér jótékony hatása

… és azért döntöttünk emellett a recept mellett, mert mind a két finomságnak egy sor jótékony hatása van, amelyek a turmixolás következtében nem vesznek el (vagy csak kisebb mértékben).

A banán kalóriadús és tápláló, de megfelelően fogyasztva kiváló eleme a fogyókúrának is: energiával tölt el edzés előtt, rostban gazdag (ezért segíti az emésztést) és sok benne a kálium, magnézium, amelyek nemcsak a vérnyomásra és a szívre vannak jótékony hatással, hanem a csontokra is. Nem mellékesen a banán megvédhet a gyomorfekélytől, stimulálja a sejtburjánzást és a benne található pektin miatt könnyít a székrekedésen. Emellett antioxidánst tartalmaz és nyugtató hatása van.

A gyömbér egy sor teakeverékünk összetevője (Nap Teája, Fogyasztó Teakeverék), és aztazért szeretjük, mert csökkenti a koleszterinszintet, serkenti a vérkeringést és fokozza az emésztést.

Ha pedig összeeresztjük őket, nos…

… akkor ez a végeredménye:

A recept maga

És nincs nem kell megijedni, nincs benne semmi bonyolult. Egy kétadagos turmixhoz a következőkre van szükséged:

  • 1 banán
  • 150-180 gramm görög joghurt
  • 1 teáskanál méz
  • héjától megtisztított, szeletelt gyömbér (nagyjából 5 centi)

Amikor magad mellé gyűjtötted az összetevőket, akkor mehet is a turmixolás. Így fog kinézni, ha végeztél:

Kellemes, laktató finomság, amit (este kivételéve) bármikor ihatsz.