Refluxdiéta tipp:
Reflux-űző Szuperturmix recept

A nyár végére szeretnék még bemutatni neked egy refluxdiétába illeszthető, reflux ellen hatásos, mindamellett tényleg nagyon finom turmixot, amivel feldobhatod Reflux Teádat.

Ezt a hűsítő és rendkívül ízletes italt ihatod reggel, akár reggeli helyett is, de egy könnyű nyári vacsora mellé is fogyaszthatod, és a hatás garantáltan nem marad el.

Azért jó, ha ezt a turmixot iszod,

  • mert gyomorsavtermelés mértékét csökkentő, illetve gyomorsav-semlegesítő anyagokat tartalmaz
  • mert nyákréteggel vonja be a nyelőcső belső felületét, ezzel védve a nyálkahártyát a savas irritációtól
  • mert csillapítja a görcsös köhögést, a gyomorégést és az égő mellkasi érzést
  • mert gyulladáscsökkentő, antibakteriális és fertőtlenítő hatású anyagokat, illetve magnéziumot és más értékes ásványi sókat tartalmaz
  • mert nagyon finom, hűsítő és nem utolsó sorban igen tápláló is
  • mert bármilyen refluxdiéta étrenbe beilleszthető

A Reflux-űző Szuperturmix összetevői

Reflux diéta recept: Reflux-űző Szuperturmix

UKKO Reflux Tea

A legfontosabb összetevő, hatását nem kell ecsetelnem, ha már kipróbáltad. Ha még nem próbáltad, de neked is refluxod van, akkor azt javaslom, nézd meg, mit mondanak azok, akik már kipróbálták: Reflux Tea tapasztalatok.

Sárgadinnye

A turmixunk legmarkánsabb íz és színadó eleme, amely amellett, hogy a magyar nyár egyik legízletesebb gyümölcse (valójában zöldség, de ezt most hagyjuk), a refluxra is jó hatással lehet.

Bár enyhén savas a kémhatása, ám gyulladáscsökkentő hatása is van, és kiváló forrása a magnéziumnak és egyéb értékes ásványoknak, amelyek reflux elleni gyógyszerekben is gyakran megtalálhatóak. Emellett tele van vitaminokkal (A, C, B3, B6) és rostokkal, továbbá nyákanyagot is tartalmaz.

A sárgadinnye a refluxosok kb. 1%-ánál éppen ellenkező, azaz kiváltó hatású lehet, erre figyelj oda! Neked kell kitapasztalnod, hogyan rád hogyan hat.

Banán

A banán semleges kémhatású, ízletes és laktató, valamint nagyon egészséges gyümölcs, ami nagyszerű táplálék lehet refluxosok számára. Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek savtermelés-gátló és a gyomorsav-közömbösítő hatásukról ismertek. Emellett sok értékes vitamin, köztük nagy mennyiségű A-vitamin van benne, valamint vas, foszfor, kálium, természetes cukrok és értékes élelmi rostok is.

Remek energiaforrás, ezért is kiváló a turmix reggelire; emellett jót tesz a szívnek, a vérkeringésnek és a vérnyomásnak, javítja a bélműködést, illetve jó hatással van a menstruációs görcsökre. Másnaposságra és kismamák reggeli rosszulléte ellen is kiváló.

A banánra is oda kell figyelned, mert a refluxbetegek kis százalékánál a ronthat a tüneteken, ezért neked kell kitapasztalnod, hogy közéjük tartozol-e.

Én így készítem a Reflux-űző Szuperturmixot

Hozzávalók:

  • UKKO Reflux Teakeverék jeges teaként elkészítve
  • Egy kicsi vagy közepes méretű, jó érett sárgadinnye fele
  • Egy szép sárga, nem túlérett banán
  • Még több jég

Elkészítés:

1. Előkészítem a sárgadinnyét

Jó érett sárgadinnyét választok, amit szimatolással szoktam megállapítani. Az érett sárgadinnyének jellegzetes illata van, ha a tövénél megszagolod.

Kettévágom, majd eltávolítom az összes magot. Ezután cikkekre vágom, és felkockázom. A csücskökkel mindig megjutalmazom magamat a jól végzett munkáért. Így is marad elég a turmixba.

A dinnyét előzőleg hűtőben jól le kell hűteni, de még jobb, ha a turmixkészítés előtt egy órával a fagyasztóba rakod felkockázva, egy tálcán elrendezve (hogy ne tapadjanak össze). Ha így teszel, a turmixod jeges shake-állagú lesz, ami nyáron igazi ajándék.

2. Elkészítem a Reflux Teát

Felforralom a kívánt mennyiségű vizet, majd hagyom lehűlni kb. 80 fokosra. Közben két teáskanálnyi UKKO Reflux Teakeveréket teszek egy teaszűrőbe. Ez a mennyiség 1 liter teához elegendő, de ebben az esetben sokkal teakoncentrátumot készítünk (cirka 2,5 dl-t), a hiányzó folyadékmennyiséget pedig a jég és a sárgadinnye víztartalma adja majd.

A megfelelő hőmérsékletű teavízből 2,5 decit öntök a teakeverékre. Miután fedő alatt 10-15 perc alatt kiázott, kiveszem a filtert, és a forró teát a turmixtartályba helyezett 4-5 nagyobb jégkockára öntöm. Elkeverve a jégkockák nagyjából elolvadnak, és a tea azonnal kihűl.

Természetesen édesítésre semmiképpen sincsen szükség, hiszen a dinnye és a banán is tartalmaz természetes cukrokat szép számban.

3. Jöhet a banán és a hideg dinnye

Imádom a túlérett, foltos banánokat, mert mérhetetlenül finomak és édesek, de ehhez a turmixhoz ezek nem lesznek jók, mert a túlérett banánnak nincsen olyan jó hatása a refluxra, mint a szép, sárga változatoknak. Tehát egy „hibátlan” banánt választok, meghámozom, és kisebb darabokban a turmixtartályba dobálom.

Ezután kiveszem a fagyasztóból a nem túl keményre fagyott sárgadinnyekockákat, és belepakolom azokat is a tartályba. Ha nem fér bele mind, akkor kicsit turmixolok rajta, hogy összeessen a dinnye és „utántöltöm”. Néha még így sem fér bele a smoothie-tartályba, ezért leiszok a kész turmixból és beledobálom a maradék dinnyekockákat.

4. Turmixolás és fogyasztás

Nincs is más hátra, mint összeturmixolni az egészet szép, sima állagúra. A végeredmény egy csodálatosan sárga és végtelenül finom, selymes gyümölcsturmix, amit azonnal kiöntök egy magas pohárba, néhány jégkockára (mert jégből sosem elég), és az máris fogyasztható.

Arra figyelj oda, hogy ha fagyasztottad a dinnyét, akkor óvatosan kortyold a turmixodat, mert fennáll az „agyfagyás” veszélye.

Az így elkészített Reflux-űző Szuperturmix nagyjából 0,8-1 liter lesz, amit ha egyben megiszol, az tényleg nagyon laktató, és hosszú időre eltelít. Reggel fogyasztva már biztosan nem lesz szükséged semmi másra ebédig.

Reflux diéta recept: Reflux-űző Szuperturmix

Refluxmentes hétköznapokat kívánok neked!

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Refluxűző szuperturmix, banánnal és sárgadinnyével. 🥰 ——– Amire szükséged van: – Reflux Teakeverék – 1 finom, nem túl érett banán – sárgadinnye (ízlés szerint; egy negyednyi vagy egy fél) – jég Az elkészítés menete: * Kockázd fel a banánt és a sárgadinnyét, majd tedd be 1 órára a cikkeket a fagyasztóba. Akkor jó, ha nem fagynak túl keményre, de azért „deresek”. Ez adja majd meg a kásás állagot a turmixnak. * Készíts teakoncentrátumot a Reflux Teakeverékből (2-3 dl), majd 10-12 percnyi ázás után öntsd a teát a turmixtartályba (helyezett jégre). * Jöhet a banán és a sárgadinnye. Turmixold össze a teával. A végeredmény egy csodálatosan sárga és végtelenül finom, selymes gyümölcsturmix, amit azonnal fogyaszthatsz. A turmixot ihatod reggel és este is, és a hatás garantáltan nem marad el. . . . . #smoothie #reflux #turmix #banán #egészséges #egészségesésfinom #tea #sárgadinnye #hűsítő

UKKO Tea (@ukko.tea) által megosztott bejegyzés,