Zsírégető Smoothie

Íme egy szuper zsírégető fogyiteás alma-kivi-spenót turmix, ami nem csak az alakodnak tesz jót, hanem az egészségednek is, mivel tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal. Fogyaszthatod reggelire vagy napközben jéggel, hűsítő italként is.

Miért jó ha ezt iszod?

  • Mert felturbózhatod és változatosabbá teheted vele a Fogyasztó Teádat.
  • Mert segíti a lerakódott zsírtelepek felszámolását.
  • Mert javítja az emésztési folyamatokat, valamint serkenti az anyagcserét.
  • Mert hozzájárul a koleszterinszint-, ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez.
  • Mert erős antioxidánshatásának, valamint magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően hathatós támogatást nyújt az immunrendszerednek a legkülönbözőbb betegségek kialakulásának megelőzésében.

Recept

  • 1 db zöld alma (piros is jó)
  • 2 db kivi
  • 10 gr spenót levél (6-8 levél)
  • 2,5-5 dl UKKO Fogyasztó Tea
  • Ízlés szerint: méz, lime (zöldcitrom), mentalevél

Elkészítés

1. Készíts jeges teát Fogyasztó Teakeverékből!

Friss teát használj, de ne forrót, mert az értékes C-vitamin elillan a meleg folyadék hatására, és egyébként is meleg van, hűsítő italra van szükséged. Jeges tea recept gyógynövény teakeverékekhez itt!

2. Vágd fel a gyümölcsöket!

Az almát vágd négyfelé, és távolítsd el a magházat. Ne hámozd meg, mert a héjában van a rengeteg értékes tápanyag, például a zsírégető hatású urzolsav, amit ugye nem szeretnél kihagyni a turmixból. A kivit is vágd fel, távolítsd el a fehér torzsáját, és vágd ki a gyümölcshúst a héjából. A magok maradhatnak.

3. Pakolj be a turmixgépbe!

  • Mehet a tartályba a feldarabolt alma, kivi.
  • Továbbá a megmosott spenótlevelek (a spenót miatt nem kell aggódnod, az íze teljesen semleges, viszont antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag, ráadásul csodálatosan zöld).
  • Jöhet aFogyasztó Tea (minimum 2,5 dl, maximum 5 dl kell bele, attól függően, milyen hosszúra szeretnéd).
  • Aztán ízlés szerint 1 kanál méz, esetleg egy fél lime leve.
  • Illetve, ha szereted a menta erőteljes ízét, abból is rakhatsz egy maréknyit, mivel szintén nagyon egészséges, segíti az emésztési folyamatokat, és emellett (ha lehet) még zöldebbé teszi a smoothie-t.

4. Készítsd el magát a smoothie-t!

A turmixgép vagy smoothie-maker segítségével készíts egy sima állagú turmixot. Ha kóstolás után nem stimmel valami, nyugodtan módosíthatsz rajta. Ha túl sűrű, tegyél hozzá még Fogyasztó Teát, ha nem elég édes, akkor egy kis mézet, ha túl édes, akkor egy kis lime-ot stb. Újra turmixolod, aztán fogyaszthatod is.

Módosított verzió… Ha igazán jól is akarsz lakni belőle

Ha megiszol fél litert ebből a smoothie-ból, az bizony eltelít, de ha egy olyan verziót szeretnél, amit reggelire vagy ebédre fogyaszthatsz úgy, hogy igazán jól is lakj vele, és kihúzd egészen a következő főétkezésig, akkor készítsd el a most következő laktató, módosított változatot!

Először is, mielőtt nekiállnál a jeges tea elkészítésének, szedj ki egy müzlis edénybe 3-4 evőkanál natúr joghurtot. Ebbe tegyél két evőkanál apró szemű zabpelyhet, és hagyd ezt állni, amíg elkészül a tea, és amíg előkészíted a többi összetevőt. A másik módosítás, hogy az alma és a kivi mellé még egy jó érett banánt is tehetsz a turmixba.

Minden mást ugyanúgy csinálj, de a lime és a menta ezúttal kimaradhat.

Az eredmény egy kevésbé zöld, kicsit más ízű, de szintén nagyon finom és egészséges, viszont nagyon laktató ital lesz, amivel gond nélkül kihúzhatod a következő főétkezésig.

Ebben a verzióban azért van szénhidrát rendesen, mivel a banán gyümölcscukor-tartalma is magas, illetve a méz is és a zabpehely is szénhidrát, ám ezek lassan felszívódó összetett szénhidrátok, amik nem emelik meg annyira a vércukor szintedet. Ennek ellenére fogyasztását csak napközben javaslom (elvégre utána lemozgod ezt az extrát), vacsora helyett semmiképpen sem. 

Ha naponta 1 főétkezést lecserélsz erre a turmixra, az egy igazán hatékony fogyókúrás megoldás. Próbáld csak ki!

Egészségedre!

Még több turmixreceptre vágy? Kövesd Insta-oldalunkat is, mert ott poszotljuk a csodaszép képeket. 🙂

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

UKKO Tea (@ukko.tea) által megosztott bejegyzés,