Málnás-teás sorbet
Kedvenc nyári csemegénk a fagylalt. Mi magunk is szívesen hűsítjük szervezetünket nyáron ezekkel az édességekkel, arról nem is beszélve, hogy gyermekeink nap mint nap nyúznak minket az édes csemege miatt.
Ha te se bírod ki a nyarad enélkül, akkor ezzel a recepttel egyszerűen kedveskedhetsz magadnak és családtagjaidnak. Könnyű elkészíteni és garantált a siker. Alapanyagként használj teát, hogy hűvösen édesíthesd meg napjaidat.
A málnás-teás sorbet receptje
Hozzávalók
- 600 gg málna
- 2 dl tea (ízlés szerint, lehet Bizsergés Teája vagy Csipkebogyó tea)
- 3 ek cukor (xilit vagy szőlőcukor)
- 1 csipet só
Elkészítés
A málnát robotgéppel pépesítsd, majd szűrd le a magok miatt (ha így szereted). Öntsd lábasba ezt a masszát, add hozzá a teát, a cukrot, a sót, és nagy lángon forrald fel. Amikor kihűlt, mehet vissza a robotgépbe, majd ezután a fagyasztóba. Pár óra elteltével vedd ki a fagyasztóból, (mikor már kezd megfagyni), és keverd át botmixerrel. Ezt 3-4 alkalommal meg kell ismételni a jégszilánkok miatt, hogy a végeredmény szép egyenletes legyen.
Amikor elkészült, akkor fagylaltos kanállal vagy egy sima evőkanállal csinos kis gombócokat kanyarithatsz a fagyiból, és egy pohárban tálalhatod a gombócokat. Díszítheted friss mentalevéllel, vagy akár málnalevéllel is, így nem csupán finom lesz, de a színek kontrasztja miatt nagyon kívánatos is. Ha mindent jól csináltál, akkor valami ilyesmit kell kapnod:
Jeges felfrissülést!
Egyéb házi teafinomságokra vágy? Itt egy példa Facebook-oldalunkról: