Karácsonyi Gyógynövényes Fűszertea Recept

Hozzávalók:

  • 5 dl víz
  • 1 evőkanál szárított hibiszkuszvirág (gyönyörű rubinvörös színt ad, és C-vitaminban gazdag)
  • 1 evőkanál szárított csipkebogyó (immunerősítő, enyhén édes ízű)
  • 1 rúd fahéj (melegítő hatású, csodás karácsonyi illatot áraszt)
  • 1 teáskanál szegfűszeg (fűszeres és gyulladáscsökkentő)
  • 1 teáskanál szárított narancshéj (frissítően citrusos)
  • 1 teáskanál szárított gyömbér (melegítő és emésztést segítő)
  • 1 teáskanál kamillavirág (nyugtató, ellazító hatású)
  • Méz vagy juharszirup, agave szirup ízlés szerint, opcionálisan

Elkészítés:

  1. Forrald fel a vizet egy kis lábasban, majd vedd lejjebb a hőt.
  2. Tedd bele az összes hozzávalót a lábasba, és lassú tűzön, fedő alatt főzd 10-15 percig. Minél tovább fő, annál intenzívebb lesz az íze.
  3. Ha elkészült, szűrd le a teát, és hagyd egy kicsit hűlni. Ízesítsd mézzel vagy juharsziruppal, ha szeretnéd édesíteni.
  4. Öntsd egy kedvenc UKKO kerámia bögrédbe, és élvezd a meleg, fűszeres ízeket!

Tipp:
Díszítheted a teát egy narancsszelettel vagy egy fahéjrúddal, hogy még ünnepibbé tedd.

Ez a karácsonyi gyógynövényes tea nemcsak finom és melengető, hanem tele van egészséges összetevőkkel, amelyek támogatják az immunrendszert és segítenek ellazulni az ünnepi időszakban.