Karácsonyi Gyógynövényes Fűszertea Recept
Hozzávalók:
- 5 dl víz
- 1 evőkanál szárított hibiszkuszvirág (gyönyörű rubinvörös színt ad, és C-vitaminban gazdag)
- 1 evőkanál szárított csipkebogyó (immunerősítő, enyhén édes ízű)
- 1 rúd fahéj (melegítő hatású, csodás karácsonyi illatot áraszt)
- 1 teáskanál szegfűszeg (fűszeres és gyulladáscsökkentő)
- 1 teáskanál szárított narancshéj (frissítően citrusos)
- 1 teáskanál szárított gyömbér (melegítő és emésztést segítő)
- 1 teáskanál kamillavirág (nyugtató, ellazító hatású)
- Méz vagy juharszirup, agave szirup ízlés szerint, opcionálisan
Elkészítés:
- Forrald fel a vizet egy kis lábasban, majd vedd lejjebb a hőt.
- Tedd bele az összes hozzávalót a lábasba, és lassú tűzön, fedő alatt főzd 10-15 percig. Minél tovább fő, annál intenzívebb lesz az íze.
- Ha elkészült, szűrd le a teát, és hagyd egy kicsit hűlni. Ízesítsd mézzel vagy juharsziruppal, ha szeretnéd édesíteni.
- Öntsd egy kedvenc UKKO kerámia bögrédbe, és élvezd a meleg, fűszeres ízeket!
Tipp:
Díszítheted a teát egy narancsszelettel vagy egy fahéjrúddal, hogy még ünnepibbé tedd.
Ez a karácsonyi gyógynövényes tea nemcsak finom és melengető, hanem tele van egészséges összetevőkkel, amelyek támogatják az immunrendszert és segítenek ellazulni az ünnepi időszakban.