Hibiszkusz: több mint szomjoltó

Teája szubtrópusi területeken az egyik legkedveltebb szomjoltó, ennél azonban jóval többet tud.

Az afrikai mályvának is hívott gyógynövény minden részét felhasználják különböző készítményekhez (lekvár, leves és fűszer is készül belőle), de leginkább a szárított virágzatából készített csodás, rubin színű és jellegzetes, kissé fanyar ízű teáról ismert, hiszen annak fogyasztása jótékony hatással van az egészségre. Ilyen például a vérnyomáscsökkentő hatás, amit egyes kutatások szerint már napi 1-2 csésze hibiszkusz tea fogyasztásával is elérhetünk.

Az egészség őre

A hibiszkusz virág legfontosabb tulajdonságai közé tartozik, hogy nagyon hatékonyan erősíti, támogatja az immunrendszert, mivel kiemelkedően magas a C-vitamin és flavonoid tartalma, de emellett csökkenti a szabadgyökök mennyiségét is. Így fogyasztásával ellenállóbb lehetsz a vírusokkal és egyéb fertőzésekkel szemben. Ne feledd, ha C-vitamin tartalmáért akarod fogyasztani, akkor hidegen (max. 40 ℃) áztasd, különben a C-vitamin lebomlik.

Immunerősítő és vérnyomás csökkentő hatása mellett a hibiszkuszvirágból készített tea kiváló stresszoldó, koleszterincsökkentő, máj- és vesevédő, valamint étvágyjavító is. Értágító hatásának köszönhetően jó hatással van a szívre és az idegekre. Székrekedés esetén is kipróbálhatod, mert enyhe hashajtó hatással is bír.

A bőröd jóbarátja

Enyhülést hoz a forróság idején, mivel serkenti a bőr vérellátását, kitágítja a pórusokat, és ezzel hozzájárul a bőr lehűléséhez. A hibiszkusz nyugtató, frissítő hatású, szépíti a bőrt, egyensúlyban tartja a bőr felső rétegének nedvességtartalmát, tisztítja a vért, és megszünteti a szervezet toxicitását. Emellett növeli a fejbőr vérellátását is, így a hajat is szépíti. Érdemes lemosóként is alkalmazni kánikula idején. Hűtő, fagyasztó hatású növény.

A teakeverékek sztárja

Gyönyörű színe és jellegzetes íze miatt a teakeverékek gyakori vendége a hibiszkusz, mi is előszeretettel használjuk az UKKO teakeverékekben. Igaz, mi a színe és az íze mellett leginkább egészségmegörző hatásaiért szeretjük. Nagyon jól együttműködik más gyógynövényekkel, ezért tényleg igazi sztár az összetevők között, 8 db teakeverékünkben is helyett kapott. De ha igazi hibiszkuszrajongó vagy, és tisztán szeretnéd élvezni ezt a csodás gyógynövényt, akkor neked a Hibiszkusz teánkat ajánljuk.

A hibiszkusz kívül-belül jót tesz, érdemes sokat inni belőle télen-nyáron!

Kellemes teázást kívánok!